Kategorier
Viden

College Parks – Et nyt kig på Columbia Road

College Parks har været rundt om blokken i over 25 år og har set mange ændringer finder sted, herunder tilføjelse af en bekvemmelighed center og recategorization af veje. Skilte reklame ‘college parker’ blev vist på veje uden for gymnasier og universiteter angiver det område, hvor de studerende skulle indsamle deres tasker og andre genstande tilbage i hænderne på kollegiet personale.

I 1983 blev vejen erklæret for at være den officielle start på en større transformation af Loughborough landsby. Vejen blev sat til at være en stor bolig-og erhvervscenter i en by omformet til at afspejle moderne tendenser i enfamiliehuse og lejlighed enheder.

Gennem årene har mange planlæggere og arkitekter designet planer for, hvordan vejene skal se ud og føles. Disse planer blev iværksat til fordel for byplanlægningsinitiativet »Classroom Plot«, som blev udviklet af Elizabeth Stevens og udvalgt som en vigtig udvikling af National Capital Development Authority (NCDA) i 1991.

Den lille landsby College Green blev valgt til at skabe et pulserende bycentrum for ikke kun sine beboere, men også at omdanne området til et pulserende centrum for De Olympiske Lege i 2007. Hele vejstrækningen – en hovedfærdselsåre – blev lavet til en storslået boulevard, der krøllede forbi University of Fourah Bay College og National University of Baroda.

Vejen blev opkaldt til ære for College Green beboere for deres bidrag under De Olympiske Lege. Det blev således stedet at fejre sejren, en tradition aldrig brudt siden 1940’erne, da vejen blev opkaldt efter John D. Alland, en anden berømt baroda grundlægger.

Korte laneways og kontrollerede runde hjørner er standardfunktioner på college veje i disse dage, og findes på nogle af vejene i og omkring universitetsbyer. Men de små landsbyveje uden for byerne har bevaret de ældre ideer og sammenligninger med landsbyer i Irland.

Tankegangen bag valget af veje er enkel: forbinde den spredte befolkning og give en følelse af sted, fremme selvudfoldelse og udtryk, fremme en unik identitet og brug af rummet. De siger, at en vej aldrig rigtig er færdig, før dens halekanter forbindes til hinanden, og at en boulevard er ufuldstændig, indtil den grænser op til en anden gade.

De fleste af de ydre forstæder er velholdte og er blevet fantastiske fodgængercentre med glade studerende og butiksejere langs vejene. Men i byer som Kinshasa, Freetown eller Mongbeng, hvor der ikke er nogen planlægning, er gaderne næsten en kontinuerlig bouleville, hvor forskellige grupper af beboere tager forskellige veje.

For at få det grundlæggende rigtigt, er en god lokal mand ekspert på cykler og har rejst meget på dem. Det ujævne terræn omdannes til en stor skovvandring gennem træerne.

Jeg stødte ind i denne erkendelse på min hjemkomst i Kumasi. Metropolen har en masse grønne områder og løst fordelte lejligheder med brede områder til parkering. Der er mange sideveje og mindre boulevarder, hvor de henter deres navne og ender i mindre lommer af bylivet.

Min unge fætter tilbød at være min guide på denne vilde rejse. Vi forlod det store centrum af ståhej og befandt os på vores mål, en grusvej ved siden af universitetet.

Han forlod på kvart til ni og ledes til Waterline Road, University Way. Vi havde vores firstotto stop ved den næste rundkørsel efter at have gået rundt om svinget. Han sagde, at denne vej virkelig var som mange af vejene i Europa på grund af dens regelmæssigt planlagte trafik og skilte.

Så havde jeg et par spørgsmål:

Hvordan håndterer du tung trafik?

Hvordan håndterer man skolebelastninger?

Også: Hvordan universitetet sørge for, at studerende fra alle dele af landet og mere, end ét sprog, er i stand til at deltage?

Den ledende hovedstol var meget fortrolig med al den teknologi og var professionel på området. Efter nogle overvejelser, foreslog han, at måske et centralt rørsystem kan hjælpe.

Vi har bygget en række veje, der er udpeget til at forbinde universitetsbygninger og nogle huse. Men masser af fyre ville undertiden være at rejse på disse veje på et hvilket som helst tidspunkt, og der var ikke altid en lastbil eller en bil for hver retning.

Næste gang du passerer den vej, mærke forskellen. Denne vej er nu blevet godkendt af regeringen. Du kan nu se det: biler, traktor, vogn, skiløber, atlet osv.

Nu her er en næsten utrolig erklæring:

Jeg fortalte guiden, da vi kørte på denne nye vej, “Jeg vil kalde denne vej theopolis.”

Vejen fører dig ned til byen anmærkninger-for-uddannelse-og-læring, hvilke distrikter er i de øverste skoler i staten. Når du ankommer, ser du lave tonede huse med børn, der leger, og en butik, der sælger maltede milkshakes.

Så ser du en skole og børnehave klasseværelse og den lokale skolelærer i uddannelse.

Skriv et svar